Ученици от Велико Търново и Горна Оряховица станаха част от кампанията „Научи ме да умея“

18:00, 07 дек 18 / Култура 25 1633 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 150 ученици от Спортното училище във Велико Търново, ПГЕ "Ал. Ст. Попов", ПГТ "Д-р Васил Берон" и горнооряховската ПГ по електротехника и електроника „М. В. Ломоносов“ се включиха в съвместната кампания на българския евродепутат Ева Майдел и сдружение „Образование България 2030“. Събитията от инициативата, посветена на развиването на умения за успех в 21-и век като работа в екип, говорене пред публика, изготвяне и изнасяне на презентация и други, се проведоха в рамките на два дни на 05 и 06 декември 2018г.

„Осигуряването на качествено и достъпно образование е кауза, върху която трябва да работим приоритетно заедно с бизнеса и гражданския сектор, за да постигнем желаното подобрение. С инвестициите в образователната инфраструктура, осигуряването на достъпна среда и популяризирането на добри практики се създават условия за по-добра подготовка на кадрите, които, след като завършат своето образование, да имат достатъчно практически умения, за да бъдат конкурентоспособни и да се реализират успешно на пазара на труда. Затова и основният фокус на кампанията е върху изграждането на универсални умения у младите, които да им бъдат полезни независимо каква професия имат“, заяви Ева Майдел по повод кампанията, в която обучените ученици в цяла България са вече над 1500.

В първата част на събитието, учениците проследиха презентация за уменията за успех в 21-ви век, а във втората - имаха възможност да приложат наученото по време на интерактивна работилница.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама