23-годишен моряк е изчезнал в района на нос Емине

12:10, 08 авг 21 25 5232 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

23-годишен азербайджански моряк е обявен за изчезнал. Той е работил на търговски кораб под панамски флаг в района на Емине. Това съобщи във Варна контраадмирал Кирил Михайлов, командир на Военноморските сили, по време на тържественото събрание по повод 142 години от създаването на военния ни флот.

Хеликоптер на българските Военноморски сили се е включил в операцията по издирване и спасяване на на моряка.

„На дистанция около 80 мили от Варна е получен сигнал. По наши сведения, забелязали са изчезването му сутринта, към 10:00 ч. Продължават издирването! Най-вероятно това е станало в зоната за отговорност на Турция и те ще продължат да го търсят“, каза Ефтимов, цитиран от БНР.

Моряк падна зад борда на кораб в Черно море, издирва го с хеликоптер

Миналата година, в края на юли месец, отново имаше случай на паднал моряк зад борда на търговски кораб. А декември месец двама турски моряци паднаха зад борда на кораб във Варненското езеро. Единят от тях е загинал.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама