Полицай от Варна е арестуван за подкуп и измама

17:03, 05 дек 20 25 3779 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Окръжната прокуратура във Варна привлече към наказателна отговорност старши разследващ полицай за подкуп чрез изнудване и за опит за измама по образувано досъдебно производство.

50-годишният мъж с инициали Л. Л. е задържан на 4 декември при Специализирана полицейска операция в момент на получаване на част от искания подкуп, съобщиха от прокуратурата. В хода на досъдебното производство са събрани доказателства, че разследващият полицай е поискал от лицето А. М. сума от 10 000 лв. и приел на 4 пъти част от тях - общо 5000 лв.

Сумата била поискана, за да не го привлече към наказателна отговорност по водено от него дело. Освен това разследващият полицай въвел А. М. в заблуждение, че трябва да даде сума от 3000 лв. и за наблюдаващия прокурор, който да прекрати делото.

С постановление на наблюдаващия прокурор разследващият полицай Л.Л. е задържан за срок до 72 часа. Предстои прокуратурата да внесе в Окръжен съд-Варна искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на обвиняемия.

Деянията, за които разследващият полицай е обвинен, са наказуеми – подкупът с лишаване от свобода от три до десет години, глоба до двадесет хиляди лева и с лишаване от права. За опит за измама законът предвижда лишаване от свобода от една до осем години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама