Варна се включва в дарителската инициатива „Защото сме хора“

10:05, 28 апр 20 25 2737 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Повлияни от добрата инициатива „Защото сме хора” на група доброволци от София и Пловдив, във Варна също се организира дарителска кампания с пакетирани стоки от първа необходимост. Целта е със събраните продукти да бъдат подпомогнати хора без дом, останали без работа, възрастни и засегнати от Covid-19.

„Защото сме хора“ – как четири момичета хранят бедни и гладни

На 29 април 2020 г. (сряда) в 18:00 ч. пред входа на катедралния храм „Св. Успение Богородично“ ще бъде даден старт на инициативата „Защото сме хора“ за Варна. Всеки желаещ да даде своя принос за каузата може да остави хранителни продукти, най-добре в найлонова торбичка. В торбите се поставят храни по собствена преценка, но с условието те да бъдат пакетирани или консервирани в срок на годност. Препоръчителните храни са: хляб, пастет, лютеница, консерви, макарони, ориз, боб, леща, кроасани, вафли, соленки, бисквити, сухи пасти и т.н.

Хората, които желаят да дарят продукти, но нямат възможност да присъстват лично на място, могат да се обадят за допълнителна уговорка на тел. 0887 522 612 – Искра Чакърова, или да потърсят организаторите във фейсбук групата #Защото сме хора – Варна.

Идеята е инициативата да продължи ВСЕКИ делничен ден в един и същи час до края на извънредното положение при спазване на всички изисквания относно създадената епидемична обстановка в страната.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. #ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама