Мъж е прострелян в централната част на Варна

14:12, 24 апр 20 25 3453 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Мъж е прострелян късно снощи в централната част на Варна, съобщиха от Апелативна прокуратура - Варна. 

Опитът за убийство е извършен между двама мъже, които са конкуренти в бизнеса. Стрелецът е задържан за 24 часа, а простреляният - 29-годишен мъж, е откаран в болницата "Света Анна", където е претърпял животоспасяваща операция. Той е с опасност за живота. 

Около 21,15 часа вчера вечерта е получен сигналът за стрелба на бул. „Генерал Колев“ във Варна. 40-годишният стрелец първо напуснал местопроизшествието, но после се върнал обратно. Днес той ще бъде привлечен като обвиняем за опит за убийство по начин и със средства, опасни за живота на мнозина. 

Стрелбата е извършена след възникнало спречкване между пострадалия и неговия приятел. Двамата имали дюнерджийници. Помежду им често възниквали спорове за това, че единият „краде“ работниците на другия. Враждата им ескалирала в лична неприязън и нетърпимост до снощи, когато автомобилите им се засекли на варненския централен булевард, където е станал опитът за убийството.

Местопроизшествието е било посетено от окръжния и наблюдаващия прокурор от Окръжната прокуратура във Варна, които заедно с разследващите от ОД на МВР във Варна са извършили оглед. Иззети са оръжието на престъплението – законно притежаван пистолет „Глог 17“, биологични находки и дактолоскопни следи. Продължават активните действия по разследването.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си. 

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама