Домашен арест за банкерката, източила 1 млн. от сметки на вложители

15:32, 20 фев 20 / Крими 25 1212 Topnovini

Варненският окръжен съд промени мярката за неотклонение "задържане под стража" в "домашен арест" на 38-годишната Невена Йорданова, обвинена в източването на над 1 милион лева от сметки на вложители. Мотивът на съда е, че тя е съдействала на разследването, отстранена е от работа и не може да извърши друго финансово престъпление.

Невена Йорданова се разплака в съдебната зала. Тя призна вината си и каза, че ще съдейства на разследването. Адвокат на банкерката заяви, че се знае къде е откраднатата сума и тя няма достъп до нея. Освен това, от деня, в който е разкрила злоупотребата пред колегите си до ареста ѝ са минали два дни. Време, през което Невена е можела да се укрие, но не го е направила.

"Нормално е да ѝ е тежко. Мисля, че още много неща ще излязат наяве, много е рано да коментираме", каза адв. Александър Томов, цитиран от БНТ.

В процес на разследване е защо две години работещите в банковия офис не са разбрали за кражбата въпреки системата за вътрешен контрол. За да не избяга и да се укрие, на Невена Йорданова ще бъде поставено проследяващо устройство.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Как ви се отразява седенето вкъщи?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 200 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.