Задържаха банкова служителка, присвоила 1 млн. лева

13:43, 27 ное 19 / Крими 25 3136 Topnovini
1

Служителка на банка във Варна е задържана за 72 часа за присвояване на огромна сума пари – около 1 млн. лв., съобщиха от Варненската апелативна прокуратура.

38-годишната служителка Невена Й. е работила в отдел „Банкиране на дребно“ в клон на българска банка. Сигнал за престъплението е подала самата банка. Проверява се дали задържаната е имала и съучастници. Засега е привлечена като обвиняема единствено  служителката.

Сумата е присвоена от вложители в банката. Образуваното досъдебно производство ще установява как са били присвоени суми от срочните влогове на клиенти на банката, как са били изпращани, а и получавани от човек, който по лична карта е с други имена.

Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искане за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ във Варненския окръжен съд на обвиняемата.

Измамници атакуват търговци в интернет през нигерийски номера

Средствата са били превеждани на мъж от Монтана, с когото банковата служителка се запознала в интернет. За трите години виртуална връзка Невена Й. изпращала с колети по куриерска фирма присвоените средства. Освен тях, тя и баща й изтеглили кредити, които също били изпратени на мъжа, както и средствата от влоговете на двамата й родители. Първите средства, които изпратила на своя виртуален приятел, били лични.

Между банкерката и мъжа от Монтана, който се представял в разговорите в интернет като Мирослав Михайлов, не е имало нито една среща на живо. Това не е истинското име на мъжа, на когото Невена изпратила общо 970 000 лева за трите години връзка в интернет и социалните медии.

Пред разследващите Невена обяснила, че средствата били нужни на нейния интернет приятел, за да реши финансови проблеми с лихвари. Тя разполагала само с три негови снимки. Парите изпращала на името Сергей, който бил уж негов братовчед.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани