Здравословен проблем е най-вероятната причина за смъртта на матроса във Варна

08:55, 07 ное 19 / Общество 25 802 Topnovini
1

Смъртта на матрос Спас Пенчев вероятно е настъпила в резултат на внезапно възникнал здравословен проблем, съобщиха от  Военното министерство. 

В барокамерата заедно с матрос Спас Пенчев са се намирали общо четирима души. Останалите трима матроси са в добро състояние. Именно те са сигнализирали за наличието на проблем. Присъстващият наблюдаващ лекар незабавно е оказал помощ на военнослужещия.

Военен почина в барокамерата на Военноморска болница във Варна

Причините за трагичния инцидент ще бъдат окончателно изяснени и потвърдени след приключването на досъдебното производство.

Барокамерата във Варна е сертифицирана и за медицински изследвания, и за провеждането на тренировки на водолази от флота. По времето на такава имитация на спускане е починал матросът.

36-годишният матрос от Военноморските сили почина при извършване на медицински прегледи с имитационни водолазни спускания в барокамера. Инцидентът се е случил при извършване на годишни медицински прегледи на водолазния състав от Военноморските сили с имитационни водолазни спускания в барокамера. Матросът е  бил на служба в Българската армия е от 2014 г., семеен с едно дете.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Трябва ли повторно ВСС да подкрепи кандидатурата на Гешев за главен прокурор?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 91 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.