Привърженик на Путин влиза в кметската надпревара за Варна

18:10, 18 сеп 19 / ИЗБОРИ 2019 25 1209 Topnovini
1

Собственикът на „Ретро музея“ във Варна Цветан Атанасов обяви днес кандидатурата си за кмет на морската столица.

Тя е издигната от партия „Български социалдемократи“ с председател Георги Анастасов. Самите представители на партията определиха кандидатурата му като изненадваща, а той себе си като върл привърженик на политиката и личността на руския президент.

Именно восъчната фигура на Владимир Путин беше и „специален гост“ на представянето на Атанасов като кандидат за кметския пост в града. Той асоциира присъствието му с руските туристи, които през последните години по думите му са си тръгнали от Варна и от това страда туризмът и икономиката на града. 

Цветан Атанасов е родом от Варна, с висше икономическо образование. В града е популярен като създател и собственик на емблематичния „Ретро музей“. За себе си казва, че е привърженик на контрола и твърдата ръка, противник на корупцията, която е превзела общинската администрация и се определя като „човек на действието“.

Като основни проблеми на града Атанасов определи именно спада на туристите, особено руските, смъртта на малкия и средния бизнес, липсата на инвеститори, корупцията, тромавата и многобройна администрация.  Развитието на спорта и липсата на реализация на младите хора в морската столица са другите „болки“ на атрактивния кандидат за кмет.

Дигитализацията на общинската администрация е една от свежите идеи, заложена в програмата му за управление.  

„Няма тротоари, няма паркинги, няма млади хора, няма един нов завод, харчат се безобразно големи суми за инфраструктура, която не се поддържа и контролира“, бяха думите на Атанасов по отношение на състоянието на Варна. 

Според него именно фактът, че не е политик, ще накара варненци да го припознаят като човека от народа, който иска да промени града към по-добро. 

„Кампанията ни ще бъде сред хората, откровена, пряма и в разговори“, обеща той. 

По думите му ще има и листа за общински съветници, в която ще намерят място варненци извън политиката, допринесли много за развитието на града. 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

Ще се възползвате ли от черния петък?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 16 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.