Валери Симеонов: Има ръст в приходите на летните курорти

13:31, 22 юли 19 / Политика 25 1087 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Няма основания за притеснения по отношение на туристическия сезон до момента. Това каза след края на среща с отговорните институции във Варна лидерът на НФСБ Валери Симеонов, предаде "Фокус".

Той обърна внимание, че от Националната агенция по приходите и представителите на общините, са заявили, че има ръст в приходите и посещаемостта. Същото е заявено категорично и от културните институции.

"Това е добра новина за Варна, ще ми се да можем да констатираме същото и за Бургаска област, дай Боже за цяла България", коментира Валери Симеонов. Той допълни, че сведенията за "преждевременната смърт" на българския туризъм за 2019 година са се оказали преувеличени. Лидерът на НФСБ посочи, че може да има спад в посещаемостта, но има в ръст в приходите.

Симеонов изтъкна, че борбата за пренасочване на туризма към една по-високо платежоспособна категория туристи дава вече своите резултати. "Що се отнася до действията относно контрола върху шума, вече дават резултат", каза още той и уточни, че още преди влизане в сила на нормативната база обстановката е станала по-поносима, особено през нощта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама