Монтират релефна карта в Морската градина във Варна

13:30, 10 юли 19 / Общество 25 143 Topnovini
1

Релефна карта с всички забележителности от историческото ядро на Морската градина във Варна ще бъде поставена на входа на парка край Слънчевия часовник, съобщиха от общината.

Релефната карта включва 3D макетни изображения на 28 обекта и паметници на културата, разположени в и около Морската градина – сред които Алеята на възрожденците, Фестивалният и конгресен център, Природонаучният музей, Военноморският музей, Летният театър, Дворецът на културата и спорта, Обсерваторията, Делфинариумът, Зоологическата градина и други. Те са разположени върху специален постамент, на който има информация на български, на английски език. Използвана е и брайловата азбука, в помощ на хората със зрителни увреждания.

Дейностите по поставянето й са съгласувани с Националния институт за паметници на културата и ще се извършат в периода от 11-ти до 21-ви юли. Проектът е дело на Кристиян Иванов, студент по архитектура във Варненския свободен университет, и се финансира по фонд "Култура" към Община Варна, със средства от университета и лично от автора.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани