Пълна забрана за движението на коли ще бъде въведена в Морската градина

18:10, 01 юли 19 / Общество 25 404 Topnovini
1

Комисията по безопасност на движението към Община Варна реши на извънредно заседание този следобед да бъде въведена пълна забрана за движението на МПС в Морската градина.

Оставиха в ареста румънския гражданин, блъснал дете във Варна

Повод за решението е инцидентът, при който 5-годишно дете загина, след като беше блъснато от лека кола на платен паркинг в Морската градина. 

Дете е загинало, след като е блъснато от автомобил на паркинг в Морската градина

На входовете на парка ще бъдат поставени забранителни знаци за влизане. Изключение ще се прави само за коли, обслужващи Зоопарка, Делфинариума, Логопедичната детска градина и Карин дом, като допълнително ще бъде уточнен начинът, по който ще става влизането им. 

"Като мотив за това решение ще послужи актуализираният наскоро Генерален план за организация на движението на територията на община Варна", обясни Пламена Маринова, зам.-кмет на Варна по юридическите въпроси. 

Комисията реши още служителите на Общинска полиция да бъдат оправомощени да налагат санкции по спазване на забраната за движение.

Граждани протестираха във Варна заради инцидента с дете в Морската градина

„Даваме си сметка, че това решение не е популярно и ще бъде в ущърб на някои. Длъжни сме обаче да се съобразим с обществения интерес”, заяви председателят на комисията - зам.-кметът по сигурността и обществения ред Тодор Иванов.

"Решението на Комисията по безопасност на движението ще бъде веднага внесено при кмета", уточни Иванов.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани