Предстои реконструкция на уличната мрежа в Община Долни Чифлик

17:15, 09 май 19 25 309 Topnovini

Днес в с. Старо Оряхово кметът на община Долни чифлик Красимира Анастасова откри строителната площадка за изпълнение на сключения на 20 март м.г. договор между общината и Държавен фонд „Земеделие“ за финансиране на проект "Реконструкция и рехабилитация на улична мрежа в гр. Долни чифлик и с. Старо Оряхово, общ. Долни чифлик" по Програма за развитие на селските райони 2014-2020. Общата стойност на проекта след проведените обществени поръчки е в размер на 1 654 305,56 лв. без вкл. ДДС.

Г-жа Анастасова поздрави гостите на първата копка на обекта с Деня на Европа и победата над хитлеристка Германия, която слага край на Втората световна война. За да присъстват на церемонията бяха дошли евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев, кметът на Варна Иван Портних, председателят на местния Общински съвет Жеко Жеков и общински съветници, представители на ДФ „Земеделие“, ръководители на държавни и териториални администрации, кметове и кметски наместници, много граждани. „Какъв по-добър подарък за нашата община на този празничен ден от старта на този важен проект, финансиран от Европа“ – заяви г-жа Анастасова. Тя благодари на правителството и на евродепутатите, които успяха да защитят успешно пред Европейската комисия средствата, отпуснати на нашата страна чрез Програмата за развитие на селските райони за подобряване на инфраструктурата в населените ни места, и пожела строителните работи да приключат качествено и в срок. Благодарности получиха и експертите от общинската администрация, които подготвиха проекта. „Реализацията на този проект ще допринесе за чувствителното подобряване на транспортната инфраструктура и качеството на живот на хората“ – заяви г-жа Анастасова.

Евродепутатът Емил Радев подчерта, че средствата, които отпуска Европа на България, надвишават 4 пъти вноската на страната ни в съюза. Според него това е резултат от съвместните усилия на българските представители в Европейския парламент и на правителството на Бойко Борисов. „България е една от малкото страни в ЕС, които през новия програмен период ще разчитат на повече отпуснати пари европейските фондове“, каза още Емил Радев.

Иван Портних заяви, че е добре да разчитаме на европейското финансово рамо, но това трябва да става и с активната работа на българските държавни и особено местни власти, които да привлекат тези средства с качествени и полезни за хората проекти.

Отец Пламен Коларов отслужи празничен водосвет.

Дейностите по проекта, който е по подпомярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура”, включват – 9753,98 кв. м цялостно преасфалтиране и подмяна на 3800,01 кв.м тротоар по ул. „Кирил и Методий” в с. Старо Оряхово, 4689 кв.м цялостно преасфалтиране и подмяна на 3621,80 кв.м тротоар по ул. „Демокрация”, 2655,69 кв.м цялостно преасфалтиране и подмяна на 1986,42 кв.м тротоар по ул. „Армейска”, 2189,75 кв.м цялостно преасфалтиране и подмяна на 1491,73 кв.м тротоар по ул. „Ив. Сокачев” и 2061,91 кв.м цялостно преасфалтиране и подмяна на 1104,21 кв.м тротоар по ул. „Трети март” в гр. Долни чифлик.

Продължителността на строително-монтажните работи е 180 календарни дни.

Изпълнител на обществените поръчка за СМР е ДЗЗД „Реконструкция – Долни чифлик”, с членове на обединението „Пътстрой - Варна” ЕООД и „Пътища” АД.

Строителният надзор на обекта е поверен на „Булконс груп” ЕООД.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашия коментар беше успешно пуликуван!