Цветанов: БСП се цели в ниската избирателна активност и ерозия на доверието в институциите

16:25, 23 апр 19 / Политика 25 1319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

БСП целят ниска избирателна активност на европейския вот и ерозия на доверието в институциите. При управление на ГЕРБ никога не са спирани европейски програми и европейски средства, а точно те гарантират развитието на населените места в България. Това заяви при посещението си в Долни чифлик Цветан Цветанов - зам.-председател на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията.

ГЕРБ ще работи в следващия програмен период България да получи рекордно висок европейски бюджет в размер на 18 млрд. лв., съобщи Цветанов във Facebook страницата си. Той припомни ангажимента на партията в края на мандата през 2021 г. учителските възнаграждения да бъдат увеличени двойно – съпоставимо с 2017 г.

Изчисленията сочат, че образователната инфраструктура в цялата страна се нуждае от 9 млрд. лв. инвестиции. 700 млн. лв. вече са осигурени по ОП „Региони в растеж“, което позволи обновяването на 500 училища и детски градини.

Преди това Цветанов посети и варненските села Здравец и Царевци заедно с областния координатор на ГЕРБ и кмет на Варна Иван Портних, както и с народните представители от ГЕРБ-Варна.

На въпрос за бъдещето на АМ „Хемус“ и на останалите важни инфраструктурни проекти за региона Цветанов обясни, че правителството ще продължи да инвестира в модернизирането на населените места в страната и предпоставка за това е разумната финансова политика и икономическият растеж. Благодарение на излишъка в бюджета правителството имаше възможността да задели 1,35 млрд. лв. за доизграждането на АМ ‚Хемус“. Очаква се до 2024 г. цялото трасе на тази ключова пътна артерия да бъде завършено. За да стигнем докрай, трябва да запазим стабилността в държавата, икономическия растеж, както и доверието на хората.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама