Съдът решава за ареста на бащата, пребил дъщеря си

11:50, 13 мар 19 / Крими Сподели в: 25 301 Topnovini Автор: Topnovini
1

Варненският окръжен съд решава за мярката за неотклонение на бащата, нанасъл побой на родната си дъщеря. 45-годишният Христо Христов е с мярка „задържане под стража” от 5-ти март, с решение на Районния съд в морската столица.

Побоят над 14-годишната Девора е бил нанесен на 1-ви март в дома на бащата. Христов живеел в собствения си хотел „Девора“ в курортен комплекс „Чайка” край Варна. 

2000 евро, задигнати от бащата, станали причина той да пребие детето си. 1200 лева от изчезналите пари били открити в учебник на момичето. Част от останалите Девора изпратила на майка си и приятели, към които имала задължения.

Вследствие на побоя пострадалото момиче е получило множество травматични увреждания по тялото, счупване на носни кости и зъб. 

Има данни, че след подадения сигнал за случилото се, обвиняемият е направил опит да се укрие и избяга от правоохранителните органи.

Бащата е обвиняем за закана с убийство в условия на домашно насилие спрямо дъщеря си и за неизпълнение на съдебна заповед за защита. Заканата за убийство в условия на домашно насилие се явява тежко умишлено престъпление, за което предвиденото в закона наказание е лишаване от свобода до 6 години.

Заседанието на Окръжния съд е насрочено за 13:00 часа.

 

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.