Оставиха в ареста бащата, пребил дъщеря си

14:10, 05 мар 19 / Крими Сподели в: 25 415 Topnovini Автор: Topnovini
1

Състав на Варненския районен съд уважи искането на Районната прокуратура и взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 45-годишния Христо Христов. Мъжът е обвиняем по досъдебно производство за извършено домашно насилие над родната си дъщеря, която в момента е в болница с телесни повреди от побоя.

На 1 март тази година между бащата и 14-годишната му дъщеря започнал скандал по повод изчезнала сума пари от дома. За липсата на парите бащата обвинил момичето и му нанесъл побоя. Христо Х е баща на три деца. Голямата му дъщеря и пострадалото 14-годишно момиче живеят при него, а синът му - при майка си.

Заради упражнено домашно насилие над по-малката дъщеря и сина му, съдът е издал заповед за защита от домашно насилие през 2018 год. С нея му е било забранено да доближава двете си деца и да се въздържа от домашно насилие. Въпреки това 14-годишното момиче решило да заживее при бащата си и се пренесло при него.

Ограничителна заповед да не доближава бившата си съпруга има и в предишни години. Христо е осъждан два пъти - за закана с убийство и за нарушаване на ограничителната заповед, на пробация.

Определението на Варненския районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.

Сподели в:
Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.