Пътници сигнализираха за хаос с картите за градския транспорт във Варна

13:10, 26 фев 19 25 1452 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Още един проблем добавяме към трудното придвижване и задръстванията във Варна. Оказа се, че потребителите на градски транспорт и в частност на линия 409 трябва да бъдат внимателни от коя от двете фирми, Транстриумф Груп или "Градски транспорт" ЕАД, купуват месечните си абонаментни карти за пътуване.

От няколко години всички автобусни линии във варненската транспортна схема се управляват от Градски Транспорт ЕОД. Линия 409, обаче, е включена към областната транспортна схема и попада както към Община Варна, така и към Община Аксаково. Това означава, че 409 се обслужва съвместно от "Градски транспорт" ЕАД и от Транстриумф Груп.

Алис Симонян, е разбрала за този интересен казус, когато преди няколко дни е свалена от автобус по линия 409. Причината е, че е купила абонаментна карта за пътуване от фирма "Градски транспорт" ЕАД, а конкретният рейс по линия 409, на който се е качила, е бил обслужван от фирма Транстриумф Груп.

В опит да си обясни случилото се, Алис се обръща към "Градски транспорт" ЕАД. Служител й казва, че е хубаво да следи на коя фирма е автобусът, на който се качва. 

От БНР потърсиха мнението на изпълнителния директор на "Градски транспорт" ЕАД, Злати Златев, който има друга позиция по въпроса. Според него е без значение за варненци, от коя от двете фирми купуват абонаментните си карти, тъй като и в двата случая те са валидни за линия 409.

Въпреки официалното становище на "Градски транспорт" ЕАД, Ви съветваме да следите на коя фирма са автобусите, на които се качвате. Ако не видите надпис, който обозначава обслужващата фирма, Ви остава само един критерий – часът по разписание. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама