Варненската детско-юношеска опера представя два мюзикъла през януари

10:30, 13 яну 19 / Култура 25 1251 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Варненската детско-юношеска опера при ЦПЛР - Общински детски комплекс ще зарадва своите почитатели с два спектакъла през януари. Първата среща с публиката ще бъде на 21 януари от 18 ч., когато на сцената на Държавна опера - Варна ще се играе "Пук. Лили на морското дъно". Диригент на мюзикъла на Андрей Дренников е Ганчо Ганчев. Негова е и оркестрацията. Ганчев е също съавтор на постановката, по която работи заедно с Петя Петкова. Сценографията и костюмите на "Пук. Лили на морското дъно" са на Тодор Игнатов. Хормайстор и корепетитор е Миглена Шишева, а хореографията е дело Бистра Бъчварова. Вокален педагог е Лиляна Кондова.Мюзикълът на Дренников следва една от известните приказки на Валери Петров, която е поместена в книгата му "Пет приказки", издадена през вече далечната 1986 г.

Следващата среща на ВДЮО с варненската публика е насрочена за 28 януари. Тогава от 19 ч. на Основна сцена ще се играе "Ани". Мюзикълът на Чарлз Страус разказва историята на сирачето Ани, чиято съдба щастливо се променя. Продукцията събира на една сцена 40 талантливи деца.
Диригент-постановчик на „Ани” е Ганчо Ганчев. Режисурата е на Емилия Петкова, хореограф е Денко Стоянов, а сценографията е дело Тодор Игнатов. С младите дарования работи и Миглена Шишева, която е хормайстор и корепетитор, балетният педагог Бистра Бъчварова и театралният педагог Петя Петкова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама