Oбновяват Морската градина във Варна

18:00, 10 яну 19 25 1375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Рехабилитация на алеи и паркове в Морската градина във Варна предстои през 2019 година. Ремонтните дейности и подновяването на зелените площи ще извърши фирма „Хидрострой”.  При  подходящо време работата може да започне още през февруари и трябва да приключи до края на месец май, каза пред БНР Николай Пашов, изпълнителен директор на фирма „Хидрострой”.

Общата сума, която фирмата ще вложи е 2 450 000 лева -  средства осигурени безвъзмездно по програма „Региони в растеж“. 

"Ще извършим почистване и ремонт на съществуващи алеи и ще подменим частично зелената растителност. Ще изработим малки архитектурни елементи и форми, които ще обогатят парковото обзавеждане на градината. Ще подновим няколко зони - Алпинеума, Розариума и подпорната стена при слизането за Алея първа, Зона "Под дъгата" и др.", каза Николай Пашов.

Успоредно на бул. "Княз Борис Първи", по съществуващата в момента алея,  ще бъде изградена велоалея в частта от Икономическия университет до пресечката от булеварда към Зоопарка.

В момента в най-лошо състояние е подпорната стена, която е към Алея Първа, каза Николай Пашов. Тя се руши заради растителността, а има и опасно наклонени дървета, които може би трябва да бъдат премахнати, уточни той. Трябва да се направят и отводнителни дейности и стената ще се изгради наново.

В незадоволително състояние са парковата растителност,  Розариума, където почти няма рози, Мостчето на желанията. В района на мостчето предстои да се възстанови водната каскада, да се подмени осветлението и да се възстанови самия мост, който към настоящия момент  е доста компрометиран, каза още Пашов.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама