Варненски села искат отпадане на винетките по аналогия със Северната тангента в София

16:10, 02 яну 19 / Общество Сподели в: 25 383 Topnovini Автор: Topnovini
1

Жители на варненските села Тополи и Константиново и постоянно живеещи във вилните зони край курорта "Златни пясъци" и летището в морската столица искат отпадане на винетните стикери, тъй като казусът е подобен на този в София за Северната тангента.

Директорът на Областното пътно управление Румен Илиев обясни възможно ли е да бъде изпълнено искането: "Няма значение дали е в електронната система, то постановлението на МС е едно, тоест едно решение на МС 945 от 2004 година, но то е, където регламентира кои пътища са от републиканкската пътна мрежа и кои са общински. Навсякъде, където започват пътища от републиканската пътна мрежа, а това е след табела "Край на населеното място", е задължително да има винетка. В решението на МС не е упоменато дали е вилна зона, или постоянно си живеят хора там, но винаги си е било с винетка".

"Северната скоростна тангента (в София) е транзитен път, който е част от автомагистрала "Европа". Нормално е и ние настояваме тя да бъде платена", коментира председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Светослав Глосов.

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани