Пускат водата във Варна след 50-часов ремонт

12:15, 14 дек 18 25 973 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Приключени са монтажните дейности по изграждането на връзки на магистралния водопровод заради реконструкцията на бул. "Левски" от фирма "Хидрострой". Започва поетапното пускане на водата". Това гласи последното съобщение от ВиК в сагата продължаващото трето денонощие безводие в централната и южната части на Варна. Запълването с вода на цялата система обаче отнема 6-7 часа, обясниха вчера от ВиК.  

Трети ден продължава сухият режим в центъра на морската столица и южните квартали. Водоподаването се очакваше да бъде възстановено днес в 05.00 часа, но бе удължено с още няколко часа. Причината за спирането е ремонтът на бул."Васил Левски" и изграждането на връзки на магистрален водопровод. 

Първоначално спирането беше обявено за времето от 8 часа на 12 декември до 8 часа на 13 декември. След това бе удължено до 5 часа на 14 декември. А тази сутрин ВиК-Варна информират в сайта си  и на дежурната телефонна линия, че водата ще бъде спряна до 14.00 часа на 14 декември:

„Поради реконструкция на бул."Васил Левски" и изграждане на връзки на магистрален водопровод от фирма "Хидрострой", без вода от 8 ч. на 12.12./сряда/ до 14 ч.  на 14.12. /петък/, остават следните места: районът,  заключен между булевардите "Христо Ботев"; "Мария Луиза"; "Осми приморски полк"; "Цар Освободител" ;"Приморски" и ул."Девня" ;част от Морската градина; района около ф-ка "Христо Ботев"; кв."Аспарухово"; кв."Галата"; с."Звездица"; Островна зона под Аспарухов мост; местностите Лазур; Зеленика и Боровец.

Засегнати от продължаващия трето денонощие сух режим са живущите между булевардите "Христо Ботев",  "Мария Луиза", "Осми приморски полк", "Цар Освободител", "Приморски" и улица"Девня", в района около фабрика "Христо Ботев", в кварталите "Аспарухово" и "Галата", в местностите Лазур, Зеленика и Боровец, в Островната зона, в Морската градина, както в село Звездица.

Водоноски са разположени на площада пред жп гарата, до Фестивалния и конгресен център и до детската градина на улица "Барутен погреб". В квартал "Аспарухово водоноски има в двора на Онкоболницата, на Бункера и до бившата баня.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама