Пускат водата във Варна след 50-часов ремонт

12:15, 14 дек 18 / Общество Сподели в: 25 594 Topnovini Автор: Topnovini
1

"Приключени са монтажните дейности по изграждането на връзки на магистралния водопровод заради реконструкцията на бул. "Левски" от фирма "Хидрострой". Започва поетапното пускане на водата". Това гласи последното съобщение от ВиК в сагата продължаващото трето денонощие безводие в централната и южната части на Варна. Запълването с вода на цялата система обаче отнема 6-7 часа, обясниха вчера от ВиК.  

Трети ден продължава сухият режим в центъра на морската столица и южните квартали. Водоподаването се очакваше да бъде възстановено днес в 05.00 часа, но бе удължено с още няколко часа. Причината за спирането е ремонтът на бул."Васил Левски" и изграждането на връзки на магистрален водопровод. 

Първоначално спирането беше обявено за времето от 8 часа на 12 декември до 8 часа на 13 декември. След това бе удължено до 5 часа на 14 декември. А тази сутрин ВиК-Варна информират в сайта си  и на дежурната телефонна линия, че водата ще бъде спряна до 14.00 часа на 14 декември:

„Поради реконструкция на бул."Васил Левски" и изграждане на връзки на магистрален водопровод от фирма "Хидрострой", без вода от 8 ч. на 12.12./сряда/ до 14 ч.  на 14.12. /петък/, остават следните места: районът,  заключен между булевардите "Христо Ботев"; "Мария Луиза"; "Осми приморски полк"; "Цар Освободител" ;"Приморски" и ул."Девня" ;част от Морската градина; района около ф-ка "Христо Ботев"; кв."Аспарухово"; кв."Галата"; с."Звездица"; Островна зона под Аспарухов мост; местностите Лазур; Зеленика и Боровец.

Засегнати от продължаващия трето денонощие сух режим са живущите между булевардите "Христо Ботев",  "Мария Луиза", "Осми приморски полк", "Цар Освободител", "Приморски" и улица"Девня", в района около фабрика "Христо Ботев", в кварталите "Аспарухово" и "Галата", в местностите Лазур, Зеленика и Боровец, в Островната зона, в Морската градина, както в село Звездица.

Водоноски са разположени на площада пред жп гарата, до Фестивалния и конгресен център и до детската градина на улица "Барутен погреб". В квартал "Аспарухово водоноски има в двора на Онкоболницата, на Бункера и до бившата баня.

Сподели в:
Ключови думи

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани