Събират средства за дете на преподавател във Варна

11:00, 26 ное 18 / Общество Сподели в: 25 447 Topnovini Автор: Topnovini
1

Кампания за набиране на средства за лечението на детето на млад преподавател от Технически университет - Варна започва на 26 и 27 ноември 2018 г. с благотворителна работилница-базар, организирана от преподаватели и студенти и партньорите от Фондация "Владиславово".

Рали е на 1 г. и 5 мес. и страда от много рядко и тежко генетично заболяване – синдром на Лий. Симптоми се проявяват шест месеца след нейното раждане. Надеждата на младите родители е в ново лечение със стволови клетки в чужбина, което е много скъпо и трябва да покрият финансово със собствени средства.

Първото събитие от поредица инициативи, които планират да организират ръководството и Студентският съвет на ТУ-Варна е предстоящата двудневна благотворителна работилница-базар под наслов "Подкрепа за Рали". В двата дни във фоайето на Електротехническия факултет от 10 до 15 часа могат да бъдат закупени от благотворителния щанд коледни картички и празнична украса, изработени от студенти, преподаватели, служители на университета и представители на фондация "Владиславово".

Всеки, който желае, може и на място в двата дни да се включи в изработването на сувенирите в работилничката "Подкрепа на Рали". Всички събрани средства от разпродажбата и даренията от специално подготвените кутии ще бъдат дарени за лечението на детето.

 

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани