Мостове от спагети ще строят за шеста поредна година във Varna Spaghetti Engeneering

20:00, 14 ное 18 / Култура и наука Сподели в: 25 776 Topnovini Автор: Topnovini
1

За шеста поредна година Варненският свободен университет „Черноризец храбър“ организира състезанието за креативни умения за ученици от професионалните гимназии по архитектура, строителство и геодезия и студенти Varna Spaghetti Engeneering на 17 ноември. Участниците ще строят мостове от спагети, които да са устойчиви на натоварване и в същото време да са атрактивни.

За пръв път тази година състезанието ще бъде с международно участие. В него ще се включат 14 ученически отбора от 8 професионални гимназии по архитектура, строителство и геодезия от страната. В студентската секция ще вземат участие 10 отбора от студенти от България и Украйна.

Другата новост в рамките на събитието е специалният фотоконкурс за журналисти. В него най-добрата снимка, направена по време на представянето на проектите, ще бъде отличена заедно. Ще бъдат селектирани и още 11 снимки, които ще влязат в благотворителен календар.

Наградният фонд за конкурса е 250 лв., а средствата от продажбата на календара ще бъдат предназначен за обучение на деца в неравностойно положение. Гласуването ще се проведе он-лайн на facebook страницата на Варненския свободен университет.

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани