Ричард Клайдерман преди концерта си във Варна: „Любовта ще остане водеща в музиката“

11:40, 14 ное 18 / Култура 25 1323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Само две седмици остават до пристигането във Варна на очаквания с много обич от почитателите пианист №1 на последните четири десетилетия – Ричард Клайдерман. На 1 декември той ще отпразнува 40-годишната си бляскава сценична дейност с голям концерт в Двореца на културата и спорта във Варна. В дните между два гастрола – в Карнеги Хол в Ню Йорк и Куала Лумпур, световноизвестният музикант отговори на въпросите на варненски медии.

Запитан как името Клайдерман се превърна в нарицателно за нежност и романтика и как е успял да задържи любовта на публиката цели 40 години, Клайдерман призна: „Всъщност всичко се случи още с първия ми запис - Ballade pour Аделин. Още през 1978 г. тази пиеса много бързо стана известна в повечето страни по света, и навсякъде хората я свързваха с любовта. Оттогава съм записал стотици любовни мелодии и много романтични и любовни филмови теми. Всъщност всички ние тук, на земята, се нуждаем от любов. Така се случи, че хората свързват моята музика с любовта вече 40 години, и аз съм им благодарен. Всичко се разви съвсем естествено и за мен е огромно удоволствие да бъда асоцииран с романтиката и нежността.“

Клайдерман е оптимист за бъдещето на романтичната музика: „Разбира се, съществуват различни стилове музика - от рок и поп до хип-хоп и рап, но знаете ли – заслушайте се в голямата филмова музика. Ще разберете, че най-големите филми на всички времена винаги имат връзка с любовта. Ето защо изпълнявам и много красиви любовни филмови теми по време на моите концерти и съм убеден, че любовта ще продължи да бъде водеща тема в музиката.“

Принцът на романтичното пиано ще дойде в морския град с най-доброто от най-добрите си програми – тоталните хитове, които докосват сърцата на публиката по цял свят по неповторимо нежния начин, който е неговата запазена марка. Заедно с големия артист на сцената в Зала Конгресна ще бъдат музикантите от Оркестъра на Classic FM радио.

Ричард Клайдерман е един от съвременните музиканти, които промениха отношението към пианото със своя New Romantic стил. Той се събужда известен преди 40 години след изпълнението на „Балада за Аделин” и благодарение на своя талант, трудолюбие и творчески идеи успява десетилетия наред да се задържи на върха като най-популярния пианист на планетата. До момента има над 90 милиона продадени албума, сред които невероятните 267 златни и 70 платинени диска.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама