Кръстю Лафазанов се срещна с млади театрали във Варна

12:50, 07 ное 18 / Култура 25 1858 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Актьорът Кръстю Лафазанов се срещна с млади театрали, кинематографисти и фотографи във Варна. Възпитаници на Детско-юношески театър "Златното ключе", Куклен театър "Палечко", Театрална студия "Вълшебната завеса", кино школа "Братя Люмиер" и школа по фотография "Позитив" при ЦПЛР - Общински детски комплекс успяха да научат любопитни моменти от времето, когато Лафазанов също е бил част от "ключетата".

"Трудно ми е да говоря за Катя Папазова в минало време. Беше невероятен човек и педагог. Имам страхотни спомени от тези години. Тя ни научи на всичко. После във ВИТИЗ ни беше много лесно", заяви пред децата Лафазанов.

От младите театрали с ръководител Сия Папазова актьорът получи своя рамкирана снимка от юношеството си, когато е участвал в представлението "Приказка за цар Салтан" по Александър Сергеевич Пушкин, както и покана за отбелязването на 45-та годишнина на "Златното ключе", която ще се състои на 23 декември в Младежки дом.

Подаръци имаше и от "Палечко", които скоро празнуваха 25 години от основаването на школата. Лафазанов повече от 20 минути раздава автографи, позира за снимки и селфита с младите си варненски почитатели. Проектът "Вдъхновяващи срещи" на ОДК - Варна, който събира възпитаници на школите с различни успели личности от културния и обществен живот на страната и чужбина, се инициира от Емилиян Ялъмов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама