Варна очаква Нощта на театрите

11:00, 14 окт 18 / Култура 25 2177 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Всички вече знаят какво представлява Нощта на театрите. По традиция Театрално-музикален продуцентски център Варна се включва в това очаквано събитие, което се провежда всяка есен по едно и също време в различни европейски страни.

Театралната нощ 2018 предстои на 17 ноември, но във Варна, поради големия зрителски интерес, тя ще продължи и на 18 ноември, а още на 16 ноември флашмоб ще насочва към предстоящите театрални приключения.

В програмата са включени най-новата постановка на Варненския драматичен театър „Драконът“ от Евгений Шварц на режисьора Явор Гърдев, премиерният спектакъл от тази година „Изборът на Марта“ от Жорди Галсеран на режисьора Георги Михалков и любимият на младата аудитория „Сън“ от Магда Борисова на режисьора Стоян Радев Ге. К. Специално за „Нощта на театрите“ от Черна гора пристига постановката на Кралския театър в Цетине „Капиталът“ по Маркс, режисьор Андраш Урбан. Новата балетна формация за съвременна хореография Варна Денс Театър ще представи своята първа постановка „Зад обявите“ по хоеография на Надя Димокова, а преди това ще заинтригува публиката с флашмоб в центъра на Варна.

Нощта на театрите в двата дни 17 и 18 ноември ще бъде съпътствана от изложба живопис на Тереза Зиковска и книжен щанд на изд. „Сиела“ с творби за театър, опера, балет, изобразително изкуство.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама