Откриха кокаин и канабис в кръвта на шофьора, убил балетиста във Варна

15:29, 17 сеп 18 25 1322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кокаин и канабис са открити от съдебно-химическата експертиза в кръвните проби на обвиняемия неправоспособен водач, причинил смъртта на велосипедиста във Варна и избягал от местопроизшествието, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Съдебно-химическата експертиза, назначена от Окръжната прокуратура във Варна по досъдебното производство срещу 25-годишния неправоспособен водач Петър Здравков, е открила наличие на метаболит на тетрахидроканабинол и на бензоилекгонин в кръвните проби на обвиняемия. Тези вещества се наблюдават само след употреба на канабис /марихуана/ и кокаин. И канабисът, и кокаинът са в списък 2 на веществата с висока степен на риск и са поставени под специален забранителен режим.

Представеното от защитата на обвиняемия в съдебната зала удостоверение за промени в постоянния адрес показва, че същото е подадено на дата 11 септември в 14,05 часа. На същата дата и почти по същото време 20 часа след тежкия пътен инцидент Петър З., придружен от адвоката си, се предаде в поделение на МВР, след като бе обявен на общодържавно издирване. Тогава обвиняемият е е бил открит на нито един от известните му адреси.

С определение на Варненския окръжен съд в момента обвиняемият е в ареста с мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Ако бъде обжалвана, съдебното заседание в Апелативния съд ще бъде утре, 18 септември. При евентуално обжалване Окръжната прокуратура във Варна ще представи доказателства за описаните по-горе факти на Апелативната прокуратура, за да могат да бъдат взети предвид от Апелативния съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама