Изпратиха с аплодисменти в последния му път тенора Камен Чанев

14:12, 28 ное 20 25 2972 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Ограничен кръг от най-близки роднини и колеги изпратиха днес с аплодисменти в последния му път световноизвестния тенор Камен Чанев.

По идея на старозагорския митрополит Киприан, който е заклет почитател на операта, Чанев бе погребан в двора на митрополитския храм "Свети Димитър" в Стара Загора, предаде БГНЕС. Това място по принцип е запазено само за духовници и много заслужили пред Стара Загора покойници. Службата бе ръководена от протосингела на митрополията архимандрит Богослов.

Почина световноизвестният оперен певец Камен Чанев

Заради мерките срещу епидемията затвореният ковчег първо бе спуснат в гроба, а след това архимандритът и свещеници изпълниха траурния ритуал.

Камен Чанев, който почина в четвъртък на 56 години след усложнения от COVID-19, ще почива навеки до знатни старозагорци. Останките на Чанев ще бъдат положени до първия избран на избори след Освобождението през 1878 г. кмет на Стара Загора - Хаджи Господин Славов и бившият общински съветник от СДС отец Иван Катранджиев, който е един от най-уважаваните в последните години местен свещеник. Наблизо са гробовете на бившите старозагорски митрополити Павел, Климент и Панкратий.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама