Директорката на болницата в Раднево присвоила над 200 хил. лв.

16:00, 24 фев 20 25 2507 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Директорката на болницата в Раднево е арестувана за присвояване на средства в особено големи размери и безстопанственост. Заедно с нея в ареста са и началник ,,Личен състав“ и служебният шофьор. С домашен арест е главната счетоводителка на болницата, съобщи БГНЕС.

Прокуратурата и ДАНС влязоха в болницата в Раднево

Миналата седмица ДАНС и Прокуратурата започнаха проверка в здравното заведение по сигнал на кмета заради тежкото финансово състояние. Вече месеци наред почти всички лекари и медицински сестри в болницата в Раднево не получават заплатите си. В същото време трима от администрацията - секретарка, шофьор и главен счетоводител, са се разписвали под многократно надхвърлящи обичайните заплати суми. До момента са установени 79 граждански договори с 10 лица, с които е източвано здравното заведение. А шофьорът и секретарката си купили апартамент, два автомобила и златни накити. Нанесените щети са за близо половин милион лева.

Постоянен арест за управителя на болницата в Раднево

,,Обвинението за пране на пари е спрямо две лица за това, че в съучастие са придобили имущество, парична сума в общ размер 192 399 лв. и са я преобразували в друго имущество, като са знаели или са предполагали, че е придобита от престъпление. Обвинението е за длъжностно присвояване и за присвояване на чужди пари, собственост на лечебното заведение, в размер на 83 862 лв. В механизма на присвоителните действия е ползвано основание за плащане на парични суми по граждански договори с лица, без да е изпълняван предмета на гражданските договори”, каза наблюдаващия прокурор Емилия Вакарелска.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама