Гешев: Радев, Борисов и Каракачанов да не си правят вятър с устата

12:30, 17 фев 20 / Крими 25 2769 Topnovini

Миналата седмица всички дават акъл на прокуратурата. Президентът Радев накъде да гледа прокуратурата, премиерът Борисов кой да бъде размазан, бизнесменчета и социално слаби консултанти като Домусчиев и Ковачки и те дават акъл. Каракачанов и Нинова също се упражняват с прокуратурата. Вместо да си правят вятър с устата, да си свършат работата, за която са избрани. Това заяви главният прокурор Иван Гешев, който пристигна в Чирпанско за поредната акция срещу битовата престъпност. "Няма да допуснем прокуратурата да бъде замесвана в дребни игрички. Никой не може да казва на прокуратурата какво да прави и какво да не прави", подчерта Гешев.

Борисов: Когато партията на Радев ме подслушваше, не обвиних никого

"Ние знаем какво трябва да свършим, българските граждани очакват да осигурим ред и спокойствие. Прокуратурата е наясно със себе си, знае срещу какво се изправя. Прокуратурата много добре знае какво ще свърши и какво очакват българските граждани. Нямаме нужди да бъдем съветвани и да ни замесват в дребни политически игрички", повтори Гешев. "За нас е важно да има наказателна отговорност", добави още главният прокурор.

Изпращаме искането за екстрадиране на Васил Божков

По отношение на Васил Божков, Гешев каза, че нямат официална информация дали е освободен от ареста. "В тези страни няма практика да се задържат милиардери, учудващо е ако е бил задържан толкова дълго време. Обикновено им се взема паспортът. Ние ще искаме екстрадицията, да се върне в България, за да бъде съден тук. Има нови обвинения и за криене на културно-исторически ценности", каза още Гешев.

Главният прокурор обсъди предприетите от Прокуратурата и органите на МВР мерки по противодействиe на битовата престъпност с кметовете на град Чирпан Ивайло Крачолов и на с. Зетьово Иван Ганев, съобщиха от Прокуратурата. Заедно с главния секретар на МВР Ивайло Иванов Гешев подчерта, че изграденото видеонаблюдение действа превантивно срещу извършването на криминални престъпления.

Иван Гешев посети и сградата на Районната прокуратура в Чирпан. Главният прокурор отдаде почит пред войнишкия паметник в с. Зетьово, изграден в памет на 77 жители от селото, дали живота си за свободата на България.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани

Анкета

За или против сте да бъде създаден Икономически кризисен щаб?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 120 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.