Посрещат две чудотворни икони в Стара Загора

08:00, 30 авг 19 25 2651 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Чудотворните икони на Пресвета Богородица "Скоропослушница" и Пресвета Богородица "Касперовска" от гр. Ананиев - Украйна ще пристигнат за поклонение в Стара Загора. Това съобщават от пресцентъра на общината.

Посрещането ще се състои до парк "Тракия" на 30 август в 17:00 часа, на кръстовището на бул. "Княз Александър Батенберг" и бул. "Цар Симеон Велики". Оттам ще тръгне литийното шествие към Катедрален храм "Св. Николай". От 18:00 часа там ще има вечерно богослужение.

На 31 август, когато Православната църква отбелязва паметта на Св.свещеномъченик Киприан, епископ Картагенски, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан отбелязва своя имен ден. В 09:00 часа ще бъде отслужена Божествена св. Литургия в Катедралния храм "Св. Николай", по време на която миряните ще могат да се помолят пред светините.

На 2 септември в 16:30 часа кортежът с чудотворните икони на Пресвета Богородица "Скоропослушница" и Пресвета Богородица "Касперовска" ще отпътува към Митрополитски храм "Св. Димитър", а в следващите дни и към храм "Св. Троица" и храм "Въведение Богородично" в Стара Загора.

От 8 септември кортежът ще продължи пътя си за храмове в Казанлък, Павел баня, Чирпан, Нова Загора, Гълъбово, Харманли, Свиленград.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама