Майки на деца с увреждания излизат на протест с искане за оставка на Валери Симеонов

07:40, 22 окт 18 / Политика 25 2246 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Майките на деца с увреждания отново протестират пред Министерски съвет - тои път с искане за оставка на вицепремиера Валери Симеонов. Протестът започва от 12:30 ч. пред сградата на Министерския съвет и се организира във Facebook от организацията на майките "Системата ни убива".

Протести се организират из цялата страна. Освен в София, майките излизат още във Варна, Враца, Стара Загора, Силистра, Пловдив, Плевен и Лондон. Пловдивската организация на партия „Възраждане“ призовава гражданите на митинг-протест пред сградата на община Пловдив довечера от 18 ч. 

Недоволството на майките беше породено от изказване на Симеонов след заседанието на Националния съвет за тристранно сътрудничество, на което беше подкрепен частично проектът на Закон за хората с увреждания.

"Законът за хората с увреждания беше започнат като опит да се угоди на една група кресливи жени, които спекулираха с децата си, изкарваха на пек и на дъжд тези уж болни деца без грам майчинско чувство и грижа за тях. Просто ги използваха по най-безсъвестния начин като инструмент за постигане на техните чисто материални цели. Затова казвам, че законът за хората с увреждания е заченат в грях", каза Симеонов пред телевизията на партията му НФСБ – "Скат".

Коментарът му предизвика реакция от страна на премиера Бойко Борисов, който го призова да се извини за думите си. Майки на деца с увреждания пък поискаха оставката на Симеонов. Това направи и лидерът на БСП Корнелия Нинова. Борсов обаче уточни, че на този етап тази тема не е на дневен ред.

"Искаме оставката на Валери Симеонов от поста заместник министър председател на Република България, заради срамът който изпитва всеки нормален български гражданин от неадекватното му поведение, заради системни обиди на членове на обществото и използване на езика на омразата, заради това, че превърна думата "патриот" в обида! Недупостимо е този човек, да продължава да представлява българския народ! Незабавна оставка!", пишат организаторите на протеста.

След реакциите вицепремиерът използва профила си във Facebook, за да напише, че "истината боли, но не се отказвам от нито една своя дума".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама