Майките на деца с увреждания искат оставката на Валери Симеонов

13:19, 19 окт 18 / Политика 25 1709 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Майките на деца с увреждания настояват за оставката на вицепремиера Валери Симеонов заради изказване, в което той определя протестиращите като "група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца". На брифинг в парламента жените заявиха, че вече има богат набор от управленски обиди към тях.

Тя подчертаха, че с протестите си показват именно колко болни са децата им. Очевидно е болно и обществото, за да има на управленски постове такива хора като Валери Симеонов, смятат те.

Попитани не се ли притесняват, че на брифинга в парламента до тях застават Корнелия Нинова и Антон Кутев от БСП, майките заявиха, че проблемите им нямат политически цвят. Те уточниха, че са в Народното събрание, за да чуят дебатите по вота на недоверие към правителството в областта на здравеопазването.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че Симеонов не може да остане и минута повече на вицепремиерския пост. Ние искаме оставката на цялото правителство за катастрофата в здравната система, допълни тя. Нинова поиска премиерът Бойко Борисов да заяви дали споделя позицията на Симеонов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама