Фестивал за духа и здравето организират в Стара Загора

18:00, 10 окт 18 / Култура 25 2354 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Здравословният начин на живот във всички негови аспекти: физическо, емоционално, ментално и духовно, ще популяризира второто издание на фестивала „Здравей, здраве”.Той ще се проведе на 13 и 14 октомври в НЧ „Св. Климент Охридски” , а първата лекция е на д-р Румен Стоилов, който ще говори за чудото на живота и здравето. Гост на фестивала ще бъде и внукът на именития лечител  д-р Петър Димков.

Специално място в читалището е отделено и за училището за родители. В арт залата на третия етаж ще се провеждат дискусии и лекции на теми, свързани с развиване на емоционалната интелигентност на децата, профилактика на насилието и агресията, как да се съхрани любовта в семейството. 

Ще бъде изграден детски кът, където малките посетители ще могат да се запознаят с обичаите за Петковден да се научат как се прави хляб, каква е магията на вълната и как да си направят сами сапун.

Ще има и конкурс за рисунка „Здрави деца“. Със съдействието на Прабългарската школа за оцеляване „БагаТур“ в неделя от 10.00 до 12.00 часа децата ще могат безплатно да пояздят или да се упражняват в стрелба с лък в Аул „БагаТур“.

И тази година гостите на фестивала могат да посетят специален здравословен базар, на който ще се предлагат продукти, насочени към духа и тялото-хранителни добавки, български билки, козметика. Ще има и специална маса с книги на присъстващите лектори, както и много друга литература свързана със здравето.

Фестивалът ще завърши с Гонг медитация с тибетски купи.

Целта на фестивала е да провокира интерес към здравословния начин на живот, да се представи широка гама от естествени начини на възстановяване на здравето, за предотвратяване на заболявания. Дава се трибуна на холистични лекари, консултанти, терапевти, треньори на лечебни двигателни практики, които представят впечатляващ и завладяващ свят в полза на здравето.

Второто издание на фестивала  „Здравей, здраве“ се организира със съдействието на Община Стара Загора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама