Интересни прояви в ''Нощ на изкуствата'' организира Стара Загора

17:15, 21 сеп 18 25 1306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За тринадесети пореден път старозагорци ще могат да се насладят на интересни прояви в „Нощ на изкуствата“ , която ще се проведе на 28 септември.

Над 60 са организираните от Община Стара Загора и културните институти в града концерти, изложби, експозиции, представления, забавни ателиета, срещи с творци и др.  

Откриването е от 19.00 ч. пред сградата на Регионалния исторически музей с концерт на Военен духов оркестър при Втора механизирана бригада с диригент капитан Цветомир Василев.

Интересни и оригинални са предложенията на Регионалния музей: Малък цирков спектакъл „Въй, въй, въй“ на Дуо „Барбароните“ , Пътуване във времето: Демонстрация на антично облекло,  Демонстрация на оръжие от Руско-Турската война 1877-1878 г. и един от най-посещаваните Кът за снимки „Средновековен воин”. Ще бъде представена и изложба с експонати от античен вилен комплекс при  язовир Чаталка  „ Из живота на тракийската аристокрация“  и още много интересни прояви са замислили от музея.

Вълшебна нощ в Градина на любовта предлага Народно читалище  „Родина“. Ще имате възможността да се възползвате от благоразположението на всички Музи и да изразите по най-уникалния и неповторим начин чувствата си съм скъпите на сърцето ви хора – любим, любима, приятели, родители и близки. Музика, танц, мили думи в стих или проза и още свежи идеи по ваш избор.

За любителите на астрономията на Антична улица „Августа Траяна“ ще се проведат наблюдения с няколко телескопа и зрителни тръби. Ще могат да се наблюдават планетите Марс (прашните бури по време на противостояние), Юпитер (екваториалните ивици и луните на най-голямата планета), Сатурн (пръстеновидните структури), двойни звезди, планетарни мъглявини и някои от достъпните обекти от дълбокия Космос.

Камерни концерти и изложби ще зарадват дошлите в Художествената галерия. Регионална библиотека „Захарий Княжески“ съчетава  Нощ на изкуствата с Европейска нощ на учените REFRESH с „Център по забавна математика” и Български географски портал. Ще има математически и географски презентации, работилници, игри за деца и възрастни, срещи с интересни личности – с журналиста и пътешественик Симеон Идакиев, с учени и преподаватели от Софийския университет. Разговори за Космоса, за математиката, за географията и българите по света.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама