Нова Загора излиза на протест срещу неприятните миризми в града

09:40, 12 сеп 18 25 1965 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Жители на Нова Загора излизат за втори път на протест срещу инсталацията за биогаз край града, която по думите им е причинител на замърсяването на въздуха. Инициатор на общественото недоволство е неформалната група „Нова Загора иска да диша“. За последно новозагорци открито заявиха несъгласието си с начина, по който функционира заводът на 19.09.2017г.

„От тогава до сега институциите не направиха почти нищо, за да принудят частния инвеститор да подобри работния си процес“, заяви Кремена Петрова от инициативния комитет, предаде БНР. Министерството на здравеопазването е информирало сдружението, че подобен тип миризми са вредни за здравето. От ведомството са възложили на Националния център по обществено здраве и анализи и националният консултант по психиатрия проф. Вихра Миланова да проучат международните изследвания и да излязат със становище, в което да бъдат описано всички негативи, които миризмите от този вид нанасят върху здравословното състояние на хората.

Междувременно инсталацията за биогаз край Нова Загора е променила името си в края на месец август и от „Градус-2“ днес се нарича „Енерджи-2“. „Смяната на името не доведе до промяна в работата на частния инвеститор и дори днес над града ни отново се носи тази отвратителна миризма“, посочи Петрова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама