Над 1 млн. лева са задигнати при обира на инкасо автомобила в София

09:51, 16 ное 22 25 2620 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Възможно е повече от четирима души да са участвали в обира на инкасо автомобила, ограбен вчера сутринта в София, каза за БТА говорителят на градската прокуратура Десислава Петрова.

По показания на двамата обслужващи инкасото и видеокамери, в обира са участвали поне четирима души. Разследващи не изключват възможността в двете коли, с които нападателите са избягали, да е имало шофьори, които не са излизали от тях, с цел по-бързо оттегляне. Така извършителите на обира може и да са шестима. Единият от автомобилите дори е бил спрян зад колона в подземния паркинг и така към него няма добра видимост от видеонаблюденито.

Задигната сума е над 1 милион лева“, каза Петрова и уточни, че предстои точното изясняване на липсващите пари.

Обраха инкасо автомобил в София

Прокуратурата е поискала справка за украинските номера, с които са били колите на нападателите, но все още няма отговор дали са фалшиви или откраднати. „Двете коли бяха намерени запалени малко след обира и силно обгорени“, каза Петрова.

Според разследването парите в инкасо автомобила са били за зареждане на банкомати на няколко банки, а нападателите вероятно са знаели маршрута на превозното средство. В инкасо автомобила е имало двама души - единият шофьор, а другият е зареждал касетите с банкноти.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама