Градският транспорт да стане безплатен за украинските бежанци

16:06, 15 мар 22 / София 25 2328 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Общински съветници предлагат бежанците от Украйна да ползват безплатен градски транспорт в София. Те ще трябва да покажат само документ за самоличност. Предложението е внесено от групите на ГЕРБ-СДС и „Патриоти за София“ до местния парламент. 

Мярката ще се прилага 3 месеца. Предложението е част от мерките, които Столична община предприе от първия ден на войната в Украйна в помощ на хората, които търсят спасение у нас.

За едни 40 лева солидарност…

Междувременно групата на ГЕРБ-СДС и районните кметове на ГЕРБ обявиха, че ще купят и дарят 100 броя месечни абонаментни карти за всички линии на украински неправителствени организации за техни доброволци в София като израз на съпричастност и подкрепа за усилията им.

Миналата седмица бе подкрепено и предложението на кмета Йорданка Фандъкова за отпускане на 300 000 лева от бюджета на Столичната община, за оказване на помощ на все повече бягащи жени, деца и възрастни хора от Украйна. Средствата ще бъдат насочени към вече създадената организация за придвижване, настаняване и издръжка на търсещите закрила в София, съобщиха от Столичния общински съвет. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Ок, но и за пенсионерите 17:24, 15 мар 22

Да за бежанците, но крайно време е да стане безплатен и за хората над 65 години, така както е в Унгария, на пример

2 Анонимен 10:35, 16 мар 22

Градският транспорт, с изключение на метрото, отдавна е безплатен за ромите. Никой не ги закача. А пенсионерите в София плащат осем лева за карта за всички линия, когато са над 68 години. Това си е без пари.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама