След трагичния случай с токов удар: Премахват 5 павилиона с изтекло разрешително

17:44, 24 фев 21 / София 25 2085 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

И петте павилиона на тротоара пред болница „Св. Иван Рилски“, където 16-годишен младеж загина от токов удар, са с изтекли разрешения за поставяне. Това съобщи главният архитект на София Здравко Здравков по време на изслушване по темата. Предстои да бъде издадена заповед, с която да бъдат премахнати търговските обекти.

Нови разкрития за смъртоносната шахта: Павилионът, свързан с нея, е бил вписан в кадастъра

Здравков заяви, че е изпращал 6 писма до районните кметове, но в продължение на 2 години не е получил отговор колко павилиона извън закона има на територията на София. Проверката на общината установява, че още през април 2018 г будката за ядки работи в нарушение на закона, пише bTV.

Главният архитект докладва още фрапантни нарушения между проектните схеми и как реално 5-те павилиона са присъединени с кабели към ел. мрежа. От болницата обаче са категорични, че докато разследването е в ход, няма да коментират.

Главният архитект на район „Триадица” напуска поста

Въпреки поканата, енергото не участва в онлайн заседанието. От ЧЕЗ изпратиха позицията си, която е адресирана до общинските съветници. В нея се посочва, че компанията не е компетентен орган, който да извършва проверка на издадените от общината удостоверителни документи и законността на обектите. „Издаването на документ показва, че обектът следва да е поставен при спазване на всички изисквания, в противен случай общината не би трябвало да удостоверява неговото поставяне, а напротив – при сезирането за издаване на документа – да издаде заповед за премахването му“, се посочва още в съобщението.

„Хвърчаща бележка“ в дъното на трагичния случай в София

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама