Задържаха мъж, нападнал с чук шофьор на автобус и счупил две врати

12:24, 18 фев 21 25 1963 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Задържаха агресор от столичния автобус, нападнал с чук шофьора и счупил две от вратите. Инцидентът е станал преди дни на столичния булевард „Г.М. Димитров“ в автобус по линия 280, пише bTV.

По думите на свидетели всичко започва, защото пътникът си изпуска спирката. Свидетел на инцидента разказва, че той започнал да се кара с шофьора. „Стигна се до бой, почнаха да се хващат за врата и да се бутат“, разказва свидетелят. Друг мъж от пътниците прави опит да ги разтърве. „След което извади чука и почна да заплашва всички в автобуса“, посочи той.

Директорът на гараж „Малашевци" – Кирил Георгиев, обясни, че по данни на водача вчера малко след 17.00 ч. по автобусна линия 280 в посока от "Студентски град" към Софийския университет, потегляйки от спирката на Националната онкология, вижда, че пътник отваря грубо страничното стъкло и го уврежда. „Пътникът започва да крещи: „Спри автобуса, отвори вратата“. Вади строителен чук и чупи дясното крило на втора врата“, обясни Георгиев.

Агресия на пътя: Шофьор на градския транспорт се саморазправя с чук в ръка

По думите му водачът вече е направил десен завой по булевард „Г.М. Димитров“ и спира на следващата спирка – Техническата библиотека. Буйстващият пътник се отправя към водача и отново крещи. Чупи и дясното крило на първа врата, шофьорът отваря вратата, пътникът слиза и бяга в неизвестна посока.

Нападателят е добре познат на полицията - има три присъди и няколко криминални регистрации за взломни кражби и хулиганство. Мъжът е променил изцяло външния си вид след излъчване на кадрите с нападението по телевизията.

Щетите по автобуса са на стойност стотици левове, има две счупени крила на врати. Столична община постоянно инвестира в обновление на автопарка и при подобни вандалски прояви автобусът трябва да престои поне две седмици в сервиз, за да се отстранят щетите. През това време се пускат стари автобуси и в крайна сметка страдат съвестните пътници“, отбелязва директорът на гараж „Малашевци“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама