Трансплантирани пациенти излязоха на протест

14:29, 13 ное 20 25 2424 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Трансплантирани пациенти излязоха на протест пред Министерство на здравеопазването, за да защитят своите лекари от Клиниката по нефрология и трансплантация в столичната Александровска болница и да поискат „завръщането“ ѝ на старото място. 

Вълна от оставки в „Александровска“

Преди дни медиците от диспансера по трансплантации подадоха колективна оставка, след решението да се преструктурират отделения заради COVID пандемията. Пациентите са категорични, че не преобразуването на клиниката ги тревожи, а фактът, че никой не им дава конкретна информация по случая. Ето защо те са решили протестът им да бъде под формата на символичен преглед под прозорците на министъра на здравеопазването.

Имам двойна трансплантация. Първата през 2004 г., но след две седмици отхвърлих бъбрека и той трябваше да бъде изваден. Втората беше през 2013 г., а в началото на тази седмици трябваше да бъда на контролни изследвания в диспансера по трансплантация. Когато се обадих по телефона, ми отговориха, че диспансерът не работи и ще бъде преместен. Не се знае кога ще работи. Въпреки това аз си пуснах изследвания, които сам заплатих, а днес ми излязоха резултатите. Те са лоши и имам нужда от спешно лечение“, разказа Димитър Анастасов, един от протестиращите, пред БГНЕС. 

Тук съм, за да настоявам да бъде върнат диспансерът по трансплантация на старото място и колкото се може по-бързо да започне да работи отделението по нефрология и трансплантация, защото сигурно много хора като мен имат нужда от спешно лечение“, допълни още мъжът.

Снимки: БГНЕС

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама