Фандъкова: Ще продължаваме да подкрепяме бизнеса в кризата

11:10, 22 окт 20 / София 25 2805 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Столична община продължава да подкрепя бизнеса в ситуацията с кризата. Това заяви кметът Йорданка Фандъкова.  

„Ние освободихме от таксите и наемите на общински терени бизнеса в двата месеца на извънредно положение. А и до момента намаляваме таксите в зависимост от активността на дадената фирма. Ще следим ситуацията и ще продължим да подкрепяме бизнеса“, посочи тя в интервю за БНТ.

Общината ще продължава да гарантира финансова стабилност и работа на бизнеса. „Безспорно (бел. ред. – кризата) се отрази на икономиката на града. София е най-голямата икономика на страната - в последните 10 години 40% от БВП се произвежда в нашия град. Нарастването беше чувствително в периода след 2015 г. – оттогава по 7-8% нарастваше БВП“, посочи тя.

София срещу COVID-19: Фандъкова се закани на нощните заведения и протестите

Фандъкова съобщи и добра новина от последния месец - броят на новоосвободените от работа е по-нисък от броя на новоназначените. „Това са динамични процеси, но се надявам, че София ще продължи да пази тази стабилност, за да можем да гарантираме и бързо излизане от тази криза“, посочи тя.

Към момента не стои въпросът със затварянето на столицата. Засега няма да се затварят и цели детски градини или училища, а ще се карантинират отделни паралелки. Фандъкова обясни и че за момента общинските болници са в стабилно състояние. Проблемът е с осигуряването на медицински сестри и на места – лекари специалисти.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама