Фандъкова: Има вода за София за години напред

08:24, 28 яну 20 / Политика 25 2699 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За София няма опасност да остане без вода. В язовирите „Искър” и „Бели Искър” има вода за столицата за години напред. Това заяви по Нова телевизия столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Елен Герджиков: Водният баланс на София е повече от добър

„Посетихме пречиствателната станция в Бистрица, всички видяха, че нивата на язовирите се следят в реално време. Във всеки момент знаем какви количества вода има в системата на София. Нужните количества вода за София в язовирите „Искър” и „Бели Искър” има за години напред”, заяви столичният кмет. „Въпросът е какво е техническото състояние на мрежата. Рилският водопровод е стар, един участък от него е рехабилитиран, когато станах кмет. И в момента стават 2-3 аварии годишно, по информация на „Софийска вода””, уточни столичния кмет и пак подчерта, че за София няма опасност да остане без вода.

СОС свиква извънредно заседание за водата в Перник

Тя обясни, че е поставила ясно условията, при които да се разгледа въпросът водата за Перник да минава през системата на София.

„Първото условие беше да се гарантират количествата вода за София. Затова решението е да се подават допълнителни количества вода от водосбора, от деривациите, които захранват язовир „Белмекен” към язовир „Бели Искър”. Това е решено, имаме официално писмо от екоминистерството, че такива количества ще бъдат осигурявани”, каза Фандъкова.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама