Фандъкова обеща да няма поскъпване на водата в столицата

09:58, 24 яну 20 / Политика 25 2349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Следващата седмица СОС ще гласува разрешение да се използва водопреносната мрежа на столицата, за да стигне вода от яз. „Белмекен“ до Перник.

Свързването на водопроводната система на София с тази на Перник няма да доведе до повишаване цената на водата за софиянци. Това обяви в bTV кметът на София Йорданка Фандъкова.

Има уверения, че няма да се повиши цената на водата и за Перник, уточни тя.

Вчера е получено искането от правителството за разрешение да се ползва водопреносната мрежа на столицата, за да получат перничани вода от яз. „Белмекен“, а Столичният общински съвет (СОС) трябва да го обсъди и гласува следващата седмица.

Акцент на деня: Перничани, ще си почакате...

Фандъкова напомни, че новият водопровод, който ще свърже Перник със София, ще се изгражда с държавни пари, които вече са осигурени. Също, че е поискала спирателен механизъм към връзката при Мало Бучино.

1,722 млрд. лв. е бюджетът на София за тази година, който ще бъде предложен за гласуване на СОС. От тях 216 млн. лв. са отделени за изграждането на 12 км на третата линия на метрото, които ще бъдат готови тази година, както и за нови превозни средства.

Ремонтът на стената на яз. „Студена“ е извършен при непрекъсната му експлоатация

Тази година ще започне ремонтът на цялото трамвайно трасе по бул. „Цар Борис III“.
Около 200 млн. лв. ще е план-сметката за почистването на града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама