Ще проверяват училището, в което учи насилваното 8-годишно момче

21:30, 21 яну 20 25 3514 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

8-годишното момче, което е било сексуално малтретирано и заснето с камера, е с когнитивни дефицити, тревожно и хиперактивно. То е било системно насилвано и унижавано от по-възрастен мъж, живущ в района на училището, в което учи, както и от негови съученици, става ясно от Facebook профила на кмета на Слатина - Георги Илиев. 

Брутално насилие: 8-годишно момченце е малтретирано сексуално и заснето с камера

При проведена днес среща с директора на 94 СУ „Димитър Страшимиров” в кв. Христо Ботев и представители на РУО и ДСП „Слатина” - отдел „Закрила на детето” е установено, че момчето не посещава училище от 7 януари 2020.

Той е бил системно насилван и унижаван от по-възрастен мъж, живущ в района на училището, както и от негови съученици. Директорката на училището научава в последствие, че мъжът има сексуални контакти с въпросното момче още от лятото като му дава в замяна храна.

Наскоро е заснет клип с детето, който е разпространен в квартала. Клипът е причина да се подаде анонимен сигнал до ДСП „Слатина”, които инициират среща с детето и с майката. Те посещават мястото, на което живее детето заедно с майка си, бабата и по-малък брат. Според техните препоръки с детето трябва да се работи и да не се извежда на този етап от дома. Те самите са установили, че детето е с когнитивни дефицити и е тревожно и хиперактивно.

Междувременно по-голям братовчед на момчето, разбрал за случката, влиза в училището и намира ученик, обиждал и подигравал се, и го набива в сградата на училището. Повикана е полиция и децата са разтървани. По-голямото дете е извикано от директорката в отделен кабинет, където то твърди, че е бито от нея. Няма представено медицинско, а само неговите твърдения.

Участниците в заснемането и разпространението на клипа са задържани от полицията. Случаят се разследва в момента. Двете задържани деца са освободени по-късно като едното отказва да напусне дома си и да ходи на училище.

РУО ще се самосезира по случая и ще започне проверка на училището, целяща да се провери посещаемостта и механизмите за интеграция на децата в училището. Насрочена е последваща среща в периода 5- 9 февруари 2020 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама