Брутално насилие: 8-годишно момченце е малтретирано сексуално и заснето с камера

19:43, 20 яну 20 25 3528 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Видеоклип, който показва брутално насилие над дете, се разпространява в социалните мрежи. 8-годишно момченце е малтретирано сексуално и заснето с камера, съобщи bTV.

На адреса на семейството детето го няма, нито майка му. Екипът на медията среща само бабата, която споделя, че не знае подробности – нямала сили да гледа бруталните кадри.

Допълни, че майката е на работа, а бащата отдавна е изоставил семейството. Благодарна е обаче, че детето е живо.

Семейството не познава насилниците, но потвърждава, че детето е системно тормозено в училище. По информация на роднините му, момченцето е било отведено след училище от негови по-големи съученици и след това малтретирано от тях. 

От училището твърдят, че детето не е идвало от 7 януари. Екип го е търсил, но не е намерил – нито него, нито майка му.

„Кординационният екип на училището е ходил няколко пъти в това семейство. Аз самата бях миналата седмица – изключително бедно семейство. Живее в една стая при изключително лоши битови условия“, коментира Латинка Ковачева.

От Агенция закрила на детето констатират, че върху момчето е извършено тежко сексуално насилие. Според тях условията в семейната среда са добри.

„С детето работят психолози, на него му е оказана кризисна интервенция, за него продължава да се грижи майката“, каза Миглена Аръшева, началник на отдел „Закрила на детето" в дирекция „Социално подпомагане“, Слатина.

Според социалните работници детето е водено на училище, но не е допускано. От училището отрекоха. По случая е образувано досъдебно производство и са задържани две непълнолетни лица.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама