Съдът задължи Столичната община да мие улиците два пъти месечно

12:03, 11 ное 19 25 2051 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Съдът разшири определението си по делото за мръсния въздух срещу Столичната община, като я задължи да представи план за засаждане на дървета за 2020 година, съобщава БТА. Освен това общината се задължава да създаде пряк достъп на гражданите, чрез интернет страницата си и профила си във Фейсбук, до Системата за предоставяне на информация на обществеността за качеството на атмосферния въздух в реално време.

Съдът задължава още Столичната община да мие машинно улиците по два пъти месечно от май до септември, като средно трябва да се измиват не по-малко от 10 847 дка. Един път месечно трябва да се мият улиците и от октомври до април, ако времето позволява. Графикът за миене, както и справка за извършеното всеки месец, трябва да се публикуват на сайта на общината.

След решението на съда: Всички улици в София вече са измити по два пъти

Друго задължение, постановено от съда, е Столичната община да обявява справка за броя извършени проверки за спазването на забраните за влизането на товарни автомобили и строителни машини над 4 тона в зона "Първа" и превозни средства до 3,5 тона в зона "Център", които не отговарят на европейските стандарти за изгорели газове.

Миенето на улици в София изнерви шофьорите

Освен това общината се задължава да обявява ежемесечно на сайта си и справка за броя извършени проверки, мястото, на което са извършени, констатирани нарушения и наложени наказания по прилагането на наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване чистотата на територията на София.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама