Шестима задържани за расисткия скандал (ОБНОВЕНА)

13:17, 16 окт 19 25 3478 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Установени са 15 от феновете, предизвикали расисткия скандал на мача  България – Англия. До момента за задържани шестима. Предстоят ще арести, съобщи директорът на СДВР Георги Хаджиев, цитиран от пресцентъра на МВР.
 
 
В хода на започнатите от СДВР действия са установени 15 участници в незаконната проява, като за деветима има събрани данни, включително и експертни справки (лицево-идентификационни). Шестима от тях са задържани, а трима се издирват, като на двама са връчени призовки и се очаква да се явят в полицията да дадат показания. Работи се по събиране на доказателства за други шестима. Материалите ще бъдат докладвани в Софийската районна прокуратура.
 
Не толерираме такова поведение, всички нарушители на обществения ред ще бъдат призовани, някои от тях задържани и спрямо тях ще бъде взето отношение, заяви категорично старши комисар Хаджиев.

Какви ще са наказанията за задържаните ще реши прокуратурата. Те може да бъдат обвинени по Наказателния кодекс или да бъдат санкционирани по Закона за футболното хулиганство.

Ивелин Попов: Нямам обяснение защо се случи това на стадиона

Припомняме, че дисциплинарната комисия на УЕФА официално повдигна обвинение срещу България за четири нарушения на правилника по време на двубоя с Англия в София. Срещата на Националния стадион "Васил Левски", която англичаните спечелиха с 6:0, на два пъти бе прекъсната от главния рефер Иван Бебек заради расистки инциденти по трибуните, насочени срещу играчите на гостите.

УЕФА повдигна обвинение на България след мача с Англия

От УЕФА обявиха, че са повдигнали обвинение срещу Българския футболен съюз за расистко поведение, хвърляне на обекти, нарушение на реда по време на изпълнението на националните химни и оказване на повторения по таблото на стадиона. Тъй като това не е първото обвинение срещу България за расизъм и заради големия международен отзвук, се очаква наказанието от УЕФА да бъде доста сурово. От УЕФА са повдигнали и две обвинения срещу Английската футболна асоциация - за нарушение на реда по време на изпълнението на химни и неосигуряването на достатъчно стюарди в сектора за гости.

Шефът на съдийската комисия и още четирима от БФС са задържани за разпит

Очаква се днес прокуратурата да реши дали да повдигне обвинения на задържаните след вчерашната спецакция в централата на БФС. Разследването е за корупция, уговаряне на мачове и манипулация на спортни събития.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама