Проф. Иво Петров е второто име в новия отбор на Фандъкова

11:36, 19 сеп 19 25 2662 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Проф. Иво Петров е второто име в новия отбор на столичния кмет Йорданка Фандъкова. Той бе представен от нея при проверка на реновираната клиника по обща хирургия в Първа градска болница, предаде репортер на ТОПНОВИНИ.

„Проф. Иво Петров се съгласи да се включи в работата на следващия Столичен общински съвет със своята експертиза. Той е един от най-добрите мениджъри, а не само лекар и професор“, посочи Фандъкова.

Йорданка Фандъкова ще провери реновираната клиника по обща хирургия в Първа градска болница

От своя страна, проф. Петров заяви, че трябва да се работи в консенсус за здравето на хората. „И това е нашата мисия. И когато имаме подкрепа от институциите, работата е много по-ефикасна“, заяви той.

Проф. д-р Иво Петров е сред най-утвърдените кардиолози у нас. Медицински директор е на “Аджибадем Сити клиник Сърдечно-съдов център”. Специализирал е във водещи медицински центрове по света, има богат изследователски опит. Оглавява професионални сдружения, преподава на студенти, води квалификационни курсове, има престижни професионални отличия, носител е на призове за ярката си градивна гражданска позиция. Той бе избран и за мъж на годината за 2018 г. заради уникалното спасяване на пациент с разкъсана аорта чрез безкръвна операция, влизайки през бедрената артерия.

Има още много какво да се постига в здравеопазването и това ни държи будни. От години имаме идеи в областта на развитието и модернизацията на здравеопазването. На мен отдавна ми е мечта въвеждането на модерните електронни методики и електронната лична здравна карта. Смятам, че с развитието на общината и подкрепата на институциите това може да бъде постигнато. И ще бъде направено“, посочи проф. Петров.

Арх. Ивайло Петков е първото ново име в отбора на Фандъкова

55 млн. лв. са инвестирани в общинското здравеопазване за последните 4 години.

„Средно годишно между 8 и 9 млн. лв. инвестираме, за да подкрепим общинските болници за дейности, които не се финансират от НЗОК. Това е сериозна помощ, защото най-важното за болниците е да могат да поддържат добрите си екипи. Затова благодаря на целия персонал на общинските болници. Нашето желание е да продължим с инвестициите, но и да модернизираме“, коментира Йорданка Фандъкова.

Тя посочи, че това е изключително важно за града. „Във време, в което се говори за закриване на болници в страната, ние направихме така, че нашите болници да са конкуренти и да позволяват на специалистите да се конкурират“, каза още столичният кмет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама