Фандъкова: Мога да покажа на Манолова една по една новите 100 детски градини

13:35, 04 сеп 19 / ИЗБОРИ 2019 25 1419 Topnovini
1

"Мога да покажа на Мая Манолова една по една новите 100 детски градини", каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

Мая Манолова: София няма кмет, а изпълнителен директор

„Чух, че г-жа Манолова е питала къде са училищата и детските градини в кварталите. Тук са – в кварталите“, каза Фандъкова. Тя добави, че до края на годината се очаква още няколко детски градини да бъдат завършени. „До края на годината очаквам още пет да бъдат завършени, строим общо осем в момента и започваме още девет. Това е работа“, заяви кметът на София.

Манолова: Единствената ми кауза е победа на изборите в София

По думите ѝ развитието на София не е лесно. „Развитието на София изисква работа. И аз съм срещала много трудности по пътя си, но не съм се отказвала, защото съм поела ясен ангажимент“, каза Фандъкова, цитирана от БГНЕС.

"Който обещава лесни резултати в двумилионен град, няма как да ги постигне лесно, но с работа става. Моята мотивация е работа за София, постигане на резултати и аз съм човек, който не бяга от отговорност. Всеки кандидат, всеки щаб и всяка партия ще прецени каква кампания ще води", допълни Фандъкова.

"Нашите приоритети от години са развитието на София като зелен и чист град, работа в кварталите, а новият ни приоритет е, че от 2 години можем да си позволим да влезем активно и целенасочено в кварталите, след като реконструирахме и подобрихме базовата инфраструктура", подчерта столичният кмет.

"Дарихме над 100 общински имота на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), за да можем да напреднем в придобиването на земя от тяхна страна. Днес Министерски съвет гласува средствата за разширението на Южната дъга от „Младост“ до АМ „Тракия“. Това е изключително важна инвестиция за развитието и промяната в града и това е плод на огромни усилия. Никак не е лесно на фона на нуждите от цялата страна да се защитят средства точно за София", обясни Фандъкова.

Отпускат пари за околовръстното шосе на София от „Младост“ до изхода за магистрала „Тракия“

Тя допълни, че проектът за разширението на Южната дъга ще бъде удобство за тези, които преминават. „Ще бъде много удобно за развитието на икономиката и бизнеса. Аз не съм свикнала да се оплаквам, а да отида, да настоявам, да си върша работата и да защитавам проектите“, каза още Фандъкова.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани